Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

10 praktičnih računovodstvenih primjera

Uvod

Za Vas smo odabrali najčešće raspravljene teme iz područja računovodstva i poreza - pitanja PDV-a, oglašavanja, rezervi, autorskih naknada, tečajnih razlika, rezervacija, amortizacije i još mnogo toga. U edukaciji ćemo razmotriti što zakon kaže i kako ga provesti u praksi. Dobit ćete puno informacija u razumljivom obliku od predavača s dugogodišnjim iskustvom u poreznom savjetovanju. Primijenite zakonsku regulativu odabranih područja prakse na konkretne primjere s naglaskom na računovodstvene i porezne aspekte određenog pitanja u primjerima.

DatumMjestoCijena  
12.4.2023ONLINE170 Kn + PDVPrijavite se 

Predavač

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, smjer financije i računovodstvo stekla je višegodišnje bogato iskustvo u poslovima savjetovanja, upravljanja, vođenja financija, kontrolinga i računovodstva. Trenutno se bavi edukacijama, savjetovanjem i knjigovodstvom kroz vlastito poduzeće.

Raspored seminara

Predviđeno trajanje seminara je od 12 do 16 sati s pauzama.

Iz rasporeda izdvajamo:

  • Oglašavanje (računovodstveni i porezni aspekti oglašavanja, obrasci i metode oglašavanja, promotivni artikli, natjecanja, web stranice, bonovi za popuste, sponzorstvo, porezno priznati rashodi, pitanja PDV-a)
  • Rezerve (računovodstvo – stvaranje, uporaba i otkazivanje, porezno priznate rezervacije)
  • Uzdržavane strane i izvješćivanje u bilješkama i poreznim prijavama (prilagodba osnovice poreza na dohodak uzdržavanih strana, iznimke u prilagodbi osnovice poreza na dohodak).
  • Gorivo, njihov prikaz u računovodstvu i primjena na porezne rashode (primjena izdataka za gorivo na porezne rashode; mogućnosti i sredstva primjene izdataka za gorivo na porezne rashode, prednosti i nedostaci različitih načina primjene goriva na porezne rashode, kupnja goriva u registru PDV-a, računovodstvo i pitanja PDV-a).
  • Tantijemi (ugovori o dvostrukom oporezivanju, računovodstvo, obveza izvješćivanja, posljedice neplaćanja poreza po odbitku na tantijeme).
  • Obračuni troškova i prihoda (obračuni u smislu računovodstvenog poreza i poreza na dohodak, izuzeća od obračuna).
  • Rezerviranja i otpis potraživanja (kreiranje, namirenje i ukidanje rezervacija, porezne posljedice, dužnici u likvidaciji, stečaju ili restrukturiranju, računovodstvene i porezne posljedice amortizacije potraživanja).
  • Tečajne razlike (tečajne razlike usmjerene na predujmove primljene i odobrene u komercijalnim i radnim odnosima).
  • Amortizacija imovine (računovodstvena i porezna amortizacija, lineacijska i ubrzana amortizacija imovine).
  • PDV broj (obveze poreznih obveznika i obveznika PDV-a, naplata PDV-a plaćenog u PDV broju i traženje povrata).
Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima