Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Alternativni, obnovljivi, održivi, izvori energije i održivi razvoj; benefiti s nula otpada

Uvod

Zakon o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji je ispunjavanje obveze Republike Hrvatske o potpunom usklađivanju hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije. Cilj je povećanja proizvodnje i korištenja obnovljivih izvora energije, u skladu s održivim razvojom.

Unaprjeđivanjem i provođenjem energetske politike u području obnovljivih izvora energije doprinosimo smanjenju štetnih utjecaja energetskog sektora na okoliš i zdravlje ljudi, ali i razvoj novih tehnologija temeljenih na korištenju obnovljivih izvora energije i kogeneracije, odnosno razvoj i održivost nacionalnog gospodarstva u cjelini.

Neophodna je sistemska promjena rada i razmišljanja o otpadu koja će zahtijevati velike napore kako bi se ostvarila suradnja između svih zainteresiranih strana; od proizvođača plastičnih materijala i proizvoda (posebice ambalaže), poduzeća uključenih u lanac recikliranja (sakupljanje, razvrstavanje i ponovna prerada), te donositelja političkih odluka.

Namjena seminara je polaznicima prikazati kako se može iskoristiti selektivni otpad za energiju uz primjenu inženjering sistema u procesnim tehnološkim tehnikama Autorizirane Visoke Autentične - Tehnologije ( ꓥVꓥ - Tec).

Radionica koja pruža individualni pristup, ugodnu atmosferu u malim grupama, mogućnost postavljanja pitanja prije i za vrijeme održavanja seminara.

U cijenu su uključeni:

 • materijali
 • kava
 • ručak
 • certifikat o prisustvu na seminaru

Ciljna skupina

Seminar je namijenjen osobama  koje upravljaju otpadom  i okolišem, operateri – gospodarski subjekti, operatori – rukovodioci sustava, proizvođači plastičnih materijala, poduzeća uključena u lanac recikliranja, proizvođači.

DatumMjestoCijena  
29.7.2019Zagreb1499 Kn + PDVPrijavite se 

Predavač

Tomislav Grizelj ima preko 40 godina znanstvenog  i profesionalnog rada u implementaciji  projekata u tretmanu  komunalnog, medicinskog,  anatomsko-patološkog, animalnog i bio otpada, korištenje reciklata i energije iz otpada,energetska učinkovitost, alternativna i obnovljiva  goriva i izvori energije uz primjenu EU direktiva kroz kružnu ekonomiju

Raspored seminara

08:45 - 09:00

Prijem i registracija sudionika

09:00 - 11:00

Alternativni energenti nove generacije

 • Alternativni energenti nove generacije,
 • Kako se koriste alternativni energenti?
 • Kako uskladiti hrvatsko zakonodavstvo sa EU?

11:00 - 11:30

Pauza za kavu

11:30 - 13:00

Obnovljivi i održivi energenti

 • Provođenje energetske politike,
 • Razvoj novih tehnologija,
 • Poticanje primjene obnovljivih izvora energije.

13:00 - 14:00

Pauza za ručak

14:00 - 16:00

Pretvorba selektivnog otpada u energiju

 • Primjena inženjerskog sistema u procesnim tehnološkim tehnikama- Autorizirane Visoke Autentične - Tehnologije (AVA - Tec),
 • Iskorištavanje selektivnog otpada.

Završna diskusija i rasprava

Lokacija održavanja seminara:
Verlag Dashöfer 
Draškovićeva ulica 49
10 000 Zagreb

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima