Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Analiza i razumijevanje financijskih izvještaja

Uvod

Računovodstveni izvještaji (bilanca, račun dobiti i gubitka, izvještaj o novčanom tijeku) slika su poslovanja svakog poduzeća i poduzetnika. Stoga je vrlo važno znati kakav imidž prezentiramo našoj poslovnoj javnosti. U današnjem razvoju poduzetništva vrlo je važno da znamo tko smo, gdje se možemo plasirati, što možemo tražiti od poslovnih partnera, a što možemo dati bankarima, te da znamo pravilno procijeniti i odabrati pravi poslovni potez. Na sva ova pitanja moći ćemo odgovoriti ako poznajemo kreditnu sposobnost poslovanja.

„Znate li čitati i razumjeti financijske izvještaje, znate li gdje mogu biti zamke i opasnosti u financijskim izvještajima, poznajete li svoju kreditnu sposobnost odn. bonitet vašeg poslovnog partnera?”, ako odgovori nisu potvrdni, ništa loše. Za Vas smo pripremili seminar koji je više u formi radionice, kako biste se upoznali i naučili pravilno razumjeti financijska izvješća. Upoznat ćemo vas i naučiti sve što se iz računovodstvenih izvješća može pročitati i razumjeti, a upozorit ćemo vas i na zamke i opasnosti.

Na sve ove zadatke i pitanja moći ćemo odgovoriti ako znamo utvrditi kreditnu sposobnost i utjecaj novčanog toka na naše poslovanje. Važno je razumjeti glavne informacije koje nam daju sliku poslovne i financijske stabilnosti poslovanja, kreditne sposobnosti i likvidnosti, čime se smanjuje rizik monetarnog poslovanja.

DatumMjestoCijena  
6.12.2022ONLINE1199 Kn + PDVPrijavite se 

Predavač

mr. sc. Kornela Paunović dipl. oec.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, smjer financije i računovodstvo stekla je višegodišnje bogato iskustvo u poslovima savjetovanja, upravljanja, vođenja financija, kontrolinga i računovodstva. Trenutno se bavi edukacijama, savjetovanjem i knjigovodstvom kroz vlastito poduzeće.

Raspored seminara

Predviđeno trajanje webinara je od 09:00 do 13:00 sati.

Iz rasporeda izdvajamo:

  1. Podaci iz financijskih izvještaja (bilance, računa dobiti i gubitka, izvještaja o novčanom tijeku),
  2. Važnost internih akata društva,
  3. Tko su korisnici računovodstvenih informacija i koje informacije im dostavljamo?
  4. Prezentacija ključnih pojmova iz bilance, računa dobiti i gubitka i izvješća o novčanom tijeku,
  5. Kako uz pomoć financijskih izvještaja utvrđujemo kreditnu sposobnost poduzeća?
  6. Kada je i zašto važno dugoročno i kratkoročno financijsko planiranje u poslovanju i kakav utjecaj može imati na poslovne odluke?
  7. Značaj i sadržaj financijske analize,
  8. Upotreba, značenje i komentari vezani uz izračune financijskih i računovodstvenih pokazatelja poslovanja (likvidnost, solventnost, povrat, ekonomičnost, dodana vrijednost, adekvatnost kapitala, zaduženost, investicijski kapacitet, neto dug)
  9. Izračun i razumijevanje koeficijenata likvidnosti, solventnosti, obrtaja imovine i obveza,
  10. Rasprava i odgovori na pitanja sudionika.

 

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima