Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Sve o radnim odnosima u praksi -Zakon o radu

Uvod

   Propisano je kako radno zakonodavstvo uskladiti s izmijenjenim zakonima koji reguliraju pitanja u vezi s radnim odnosima (rodiljne i roditeljske potpore, reprezentativnost sindikata i udruga poslodavaca za kolektivno pregovaranje, inspekcija rada itd.),  kako fleksibilizirati   radno vrijeme radnika i u isto vrijeme spriječiti zloporabe takve fleksibilizacije, spriječiti odugovlačenje s tijekom otkaznog roka odlaskom na bolovanje ili korištenjem godišnjeg odmora, premjestiti dio zakonskog teksta u nove zakone i time rasteretiti tekst Zakona o radu odredbi koje tu zapravo ne pripadaju, regulirati rad na izdvojenom mjestu rada na drugačiji način, na koji način olakšati zapošljavanje na neodređeno vrijeme putem agencija za privremeno zapošljavanje, uvesti obvezno pisano nalaganje prekovremenog rada, omogućiti uprosječivanje radnog vremena svim poslodavcima, a ne samo onima sa smjenskim radom, produljiti zastarne rokove za novčana potraživanja iz radnog odnosa i još mnogo toga.

     Razloge donošenja novog zakona država vidi u velikoj financijskoj i gospodarskoj krizi koja je dovela do velikog broja nezaposlenih, pa se nada da će izmjene određenih instituta radnog prava dovesti do lakšeg zapošljavanja. Hoće li do toga uistinu doći samom izmjenom zakona teško je reći, ali je sigurno da će se izmjene odraziti na svakodnevno poslovanje svih poslodavaca u Republici Hrvatskoj, bez obzira na njihovu veličinu, jer je Zakon o radu onaj najčešće konzultirani pravni izvor kada su radni odnosi u pitanju. Na ovom seminaru među prvima saznajte koje sve izmjene donosi novi Zakon o radu, informirajte se na koji način regulira preraspodjelu radnog vremena  što je s prekovremenim radom i je li točno da će radnici morati raditi više i teže za istu ili manju plaću, što je sa slobodnim vremenom radnika prema prijedlogu novog Zakona o radu, ima li izmjena u postupku otkazivanja ugovora o radu i na što se točno izmjene odnose, prekida li bolovanje tijek otkaznog roka i kako prijedlog novog zakona gleda na ovo pitanje, zašto se smanjuju moguće naknade štete radnicima za nezakonite odluke o otkazu po sudskom raskidu ugovora o radu, koji su novi rokovi zastare za novčana potraživanja radnika, na koji je način ustrojena nova Inspekcija rada i koje su njezine ovlasti, koje sve obveze imaju poslodavci u svezi prijava i odjava radnika i koji se tu sve propisi primjenjuju, koje su izmjene instituta nepunog radnog vremena, što je s radom na izdvojenom mjestu rada i kako ga evidentirati, i druge aktualnosti iz područja radnog prava.

Ciljna skupina

Voditelji i članovi pravnih, kadrovskih/human resources odjela, financijskih i drugih službi različitih poslodavaca koji u praksi primjenjuju Zakon o radu i podzakonske propise donesene na temelju tog zakona. Obrtnici, fizičke osobe koje obavljaju s radnim zakonodavstvom povezane samostalne djelatnosti kao što su knjigovodstva, računovodstva, zatim radnici i ostali.

DatumMjestoCijena  
24.11.2017Ispričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
1499 Kn + PDVIspričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
 

Predavač

Darko Graf dipl. iur.

 Nakon završenog pripravničkog staža u odvjetništvu, položenog pravosudnog ispita i upisa u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, osniva i započinje rad u vlastitom odvjetničkom društvu Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. sa sjedištem u Zagrebu, u kojem i trenutno radi kao odvjetnik. U odvjetništvu je neprekidno od 2003. godine, od kada se

Raspored seminara

08:45 - 09:00 Prijam i registracija polaznika

09:00 - 11:00

 • komparativni pregled starih i novih rješenja iz Zakona o radu;
 • rasprava o razlozima i potrebi donošenja ZOR-a;
 • što je planirana "fleksibilizacija radnog vremena"
 • novosti kod zastoja tijeka otkaznog roka
 • uprosječenje radnog vremena i čemu služi

11:00 - 11:30 Pauza za kavu

11:30 - 13:00

 • prekovremeni rad 
 • zastarni rokovi za potraživanja iz radnog odnosa
 • specifični ugovori o radu - rad na izdvojenom mjestu rada
 • nepuno radno vrijeme

13:00 - 14:00 Pauza za ručak

14:00-16:00

 • prikaz ustroja Inspekcije rada
 • ovlasti i dužnosti inspektora rada
 • uloga inspekcije rada u zaštiti prava radnika

Lokacija održavanja seminara:

Verlag Dashofer 
Draškovićeva ulica 49
10 000 Zagreb

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima