Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Osiguranje i naplata potraživanja u 2018 godini

Uvod

Radionica koja pruža individualni pristup, ugodnu atmosferu u malim grupama, mogućnost postavljanja pitanja prije i za vrijeme održavanja seminara.

Namjena seminara

Osiguranje i naplata potraživanja izuzetno je važan element svake poslovne aktivnosti i oduvijek zanimljiva tema širokom krugu ljudi, budući da se svatko može naći i u poziciji vjerovnika i u poziciji dužnika. U našem dinamičnom zakonodavstvu, česte izmjene dovode do nesigurnosti poduzetnika oko nadležnosti, procedura, troškova i drugih bitnih činjenica o kojima ovisi odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka naplate nekog potraživanja odnosno zahtijevanja ili nezahtijevanja određenog instrumenta osiguranja.

Kompleksnost navedenog ovršnog sustava i sustava osiguranja u cjelini razlog je zbog kojeg zna doći do poteškoća u svakodnevnom poslovanju malih i velikih poslodavaca i primjeni tog kompleksnog sustava na konkretnu situaciju, tim više jer je postupak osiguranja i naplate potraživanja izuzetno dinamično područje na kojemu nije dovoljno reagirati ispravno, već je dodatno potrebna i brzina u odlučivanju.  Upravo je zbog toga potrebno ovladati određenim znanjima ne samo iz zakonskog teksta i podzakonskih propisa, nego i sudske i druge prakse iz područja osiguranja i naplate potraživanja  kako bi primjena zakonskih instituta i donošenje odluka bilo ispravno i dosljedno, a potraživanje  u konačnici i naplaćeno. 

Na seminaru naučite kako nastaju i prestaju tražbine, kako izabrati odgovarajući instrument osiguranja naplate potraživanja, koje je značenje opomena i priznanja duga, na koji način pokrenuti postupak naplate potraživanja na temelju vjerodostojnih i ovršnih isprava i u čemu se ti postupci razlikuju, u čemu je privlačnost zadužnice i kakva je njezina pravna narav, može li se išta učiniti u smjeru naplate potraživanja ako nemamo niti jedan instrument osiguranja, koje je razgraničenje  u nadležnosti sudova i javnih bilježnika u ovršnim postupcima, što kao poslodavci moramo činiti povodom ovršnih isprava koje nam stižu na naplatu, kako voditi prednosni red osnova za plaćanje, što je predmet a što sredstvo ovrhe, koji su zastarni rokovi za potraživanja, zatezne kamate, suglasnost o zapljeni plaće, izravna i sudska ovrha, detalji postupka izravne naplate putem Financijske agencije, istraživanje imovine dužnika itd.

Kroz stvarne, praktične, primjere doznajte sve o postupcima osiguranja i naplate potraživanja i učinite interne procedure osiguranja i naplate učinkoivitijima.

Program seminara:

 • nastanak i prestanak tražbina
 • instrumenti osiguranja naplate potraživanja
 • zadužnice
 • osiguranje tražbina
 • naplata potraživanja

U cijenu su uključeni:

 • materijali
 • kava
 • ručak
 • certifikat o prisustvu na seminaru

 

Ciljna skupina

Seminar je namijenjen radnicima, članovima uprava (direktorima) društava, voditeljima odjela ili drugih organizacijskih oblika poslodavaca koji se u svome svakodnevnom radu služe navedenim propisima odnosno na bilo koji način dolaze u doticaj s problematikom naplate ili osiguranja naplate potraživanja.

DatumMjestoCijena  
28.11.2018Zagreb1499 Kn + PDVPrijavite se 

Predavač

Darko Graf dipl. iur.

 Nakon završenog pripravničkog staža u odvjetništvu, položenog pravosudnog ispita i upisa u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, osniva i započinje rad u vlastitom odvjetničkom društvu Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. sa sjedištem u Zagrebu, u kojem i trenutno radi kao odvjetnik. U odvjetništvu je neprekidno od 2003. godine, od kada se

Raspored seminara

08:45 - 09:00 - Prijem i registracija sudionika

09:00 - 11:00

 • predavanje

11:00-11:30 - Pauza za kavu

11:30-13:00

 • predavanje

13:0-14:00- Pauza za ručak

14:00-16:00

 • predavanje

Lokacija održavanja seminara:

Verlag Dashofer 
Draškovićeva ulica 49
10 000 Zagreb

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima