Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Norme i sustavi upravljanja okolišem - unapređenje ekološkog poslovanja tvrtki (ISO 14001, EMAS, eko – označavanje)

Uvod

Radionica koja pruža individualni pristup, ugodnu atmosferu u malim grupama, mogućnost postavljanja pitanja prije i za vrijeme održavanja seminara.

Namjena seminara

Zanimanje javnosti za pitanja zaštite okoliša, kao i težnja poslovnih subjekata da zadovolje ekološke aspekte proizvodnje (proizvoda i usluga), intenzivno rastu. Stoga je na tržištu sve veći broj tvrtki koje se odlučuju za uvođenje nekog od sustava upravljanja okolišem (ISO 14001, EMAS i sl.), kao i proizvoda i usluga označenih nekim od ekoloških oznaka.

Tom poslovnom odlukom smanjenja svog utjecaja na okoliš tvrtke ne samo da mogu ostvariti uštedu u poslovanju putem smanjenja troškova za energente, vodu, materijale i gospodarenje otpadom, već poslovnim partnerima, kupcima te široj javnosti daju garanciju svoje ekološke izvrsnosti. S druge strane, olakšana je i komunikacija sa tijelima državne uprave koji nadziru aspekte okoliša tvrtke.

Seminar nudi informacije o načinu uvođenja međunarodnih i EU sustava upravljanja okolišem, odnosno normi te eko - oznaka koje se dodjeljuju proizvodima i uslugama. Kroz predavanje o mogućnostima uvođenja ovakvih noviteta u poslovanje, prezentiraju se njihovi učinci te kriteriji i smjernice za ispravan prikaz aspekata okoliša. Osim toga, na seminaru će biti riječi o usklađivanju poslovanja za zahtjevima zaštite okoliša te o mogućnostima subvencioniranja tvrtki s primjerima regulatornih i drugih olakšica.

Cilj je osposobiti tvrtke za uvođenje sustava upravljanja okolišem, odnosno primjenu ekoloških normi i oznaka okoliša, nakon čega se potrošaču mogu ponuditi istinite i provjerene informacije koje su mu potrebne pri kupnji proizvoda ili usluge. 

U cijenu su uključeni:

  • materijali
  • kava
  • ručak
  • certifikat o prisustvu na seminaru

Ciljna skupina

Mikro, mala i srednja poduzeća, velika poduzetnička, trgovačka ili industrijska društva, javne i državne ustanove.

DatumMjestoCijena  
11.12.2019Zagreb1499 Kn + PDVPrijavite se 

Predavač

Tomislav Grizelj

Tomislav Grizelj ima preko 40 godina znanstvenog  i profesionalnog rada u implementaciji  projekata u tretmanu  komunalnog, medicinskog,  anatomsko-patološkog, animalnog i bio otpada, korištenje reciklata i energije iz otpada,energetska učinkovitost, alternativna i obnovljiva  goriva i izvori energije uz primjenu EU direktiva kroz kružnu ekonomiju

Raspored seminara

08:45-09:00

Prijem i registracija polaznika

09:00-11:00

Međunarodni i EU sustavi upravljanja okolišem

11:00-11:30

Pauza za kavu

11:30-13:00

Ekološko označavanja proizvoda i usluga

13:00-14:00

Pauza za ručak

14:00-15:00

Usklađenost sa zahtjevima zaštite okoliša s praktičnim primjerom uvođenja sustava upravljanja

Lokacija održavanja seminara:

Verlag Dashofer 
Draškovićeva ulica 49
10 000 Zagreb

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima