Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Sastavljanje godišnjih financijskih izvještaja i poreznih prijava -pripreme za završni račun

Uvod

Radionica koja pruža individualni pristup, ugodnu atmosferu u malim grupama, mogućnost postavljanja pitanja prije i za vrijeme održavanja seminara.

Namjena seminara

Po završetku svake poslovne godine pred onima koji rade na računovodstvenim i poreznim poslovima započinje utrka s vremenom u pripremi izrade godišnjih financijskih izvještaja i poreznih prijava. Rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja i prijave poreza na dobit za 2018. godinu je to 30.04.2019, ali je rok za predaju PDV obrasca za posljednje obračunsko razdoblje u 2018. i dalje ostao isti 20.01.2019.

Najvažnije pitanje koje trebamo postaviti je da li smo učinili sve kako bismo optimalizirali računovodstvenu i poreznu obvezu, kako i da li porezna reforma utječe na oporezivanje i za 2018. godinu? Ako nismo, zadnji je čas da još nešto učinimo. Isto tako, vrlo je važno provesti kontrolne postupke u računovodstvu kako bismo uočili moguće pogreške i nedostatke učinjene tijekom 2018., uklonili ih te sastavili kvalitetne financijske izvještaje i porezne obrasce. Bitno je i biti aktualan sa svim poreznim i računovodstvenim propisima koji će se navesti u seminaru.

Prisustvo ovom seminaru dat će odgovore na ova i druga pitanja te upute koje je sve radnje potrebno izvršiti za sastavljanje financijskih izvještaja za 2018. godinu te kako sastaviti PD obrazac za 2019. godinu po važećim poreznim i računovodstvenim propisima.

U cijenu su uključeni:

 • materijali
 • kava
 • ručak
 • certifikat o prisustvu na seminaru

Ciljna skupina

Edukacija je namijenjena menadžerima računovodstva, financija, nabave i prodaje. Zatim svim razinama menadžmenta koji sudjeluju u kreiranju poslovne i porezne politike društva, te svima koji rade na poslovima računovodstva, financija, kontrolinga, te na operativnim poslovima.

DatumMjestoCijena  
10.4.2019Ispričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
1274.15 Kn + PDVIspričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
 

Predavač

Mateja Maljković mag.oec.

Ovlašteni revizor u tvrtki Bradara d.o.o. Magistrirala je ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu. Dugogodišnji je suradnik portala"Knjižnica za računovođe" gdje je napisala mnogobrojne stručne računovodstvene članke i odgovora na pitanja korisnika. 

Raspored seminara

08:45 - 09:00 Prijam i registracija polaznika

09:00 - 11:00

 • Novosti u Zakonu o porezu na dohodak, Zakonu o porezu na dobit, Zakonu o računovodstvu, Zakonu o PDV-u
 • Priprema bruto bilance za završni račun (inventura, amortizacija, rashodovanje imovine, usklade sa PKK, konfirmacije sa poslovnim partnerima)

11:00 - 11:30 Pauza za kavu

11:30 - 13:00

 • Rokovi, obrasci i obvezna davanja za 2018. godinu
 • Sastavljanje bilance i računa dobiti i gubitka
 • Sastavljanje PD obrasca (Povećanje porezne osnovice)

13:00 - 14:00 Pauza za ručak

14:00-16:00

 • Sastavljanje PD obrasca (Smanjenje porezne osnovice i ostale stavke obrasca)
 • Sastavljanje obrasca PD-DOP i PD-IPO
 • zaključak

 

Lokacija održavanja seminara:

Hotel Bonavia, Rijeka

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima