Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Sastavljanje godišnjih financijskih izvještaja i poreznih prijava -pripreme za završni račun

Uvod

Po završetku svake poslovne godine pred onima koji rade na računovodstvenim i poreznim poslovima započinje utrka s vremenom u pripremi izrade godišnjih financijskih izvještaja i poreznih prijava. Rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja i prijave poreza na dobit za 2017. godinu pomaknut je za mjesec dana i sada je to 30.04.2018, ali je rok za predaju PDV obrasca za posljednje obračunsko razdoblje u 2017. i dalje ostao isti 20.01.2018.

Najvažnije pitanje koje trebamo postaviti je da li smo učinili sve kako bismo optimalizirali računovodstvenu i poreznu obvezu, kako i da li porezna reforma utječe na oporezivanje i za 2017. godinu? Ako nismo, zadnji je čas da još nešto učinimo. Isto tako, vrlo je važno provesti kontrolne postupke u računovodstvu kako bismo uočili moguće pogreške i nedostatke učinjene tijekom 2017., uklonili ih te sastavili kvalitetne financijske izvještaje.

Prisustvo ovom seminaru dati će odgovore na ova i druga pitanja te upute koje je sve radnje potrebno izvršiti za sastavljanje financijskih izvještaja za 2017. godinu, kako sastaviti PD obrazac za 2018. godinu te uskladiti i ispraviti PDV u PDV obrascu za posljednje razdoblje oporezivanja za 12/2018.

Ciljna skupina

Edukacija je namijenjena menadžerima računovodstva, financija, nabave i prodaje. Zatim svim razinama menadžmenta koji sudjeluju u kreiranju poslovne i porezne politike društva, te svima koji rade na poslovima računovodstva, financija, kontrolinga, te na operativnim poslovima.

DatumMjestoCijena  
10.12.2018Ispričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
1499 Kn + PDVIspričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
 

Predavač

Mateja Maljković mag.oec.

Ovlašteni revizor u tvrtki Bradara d.o.o., magistrirala ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu. Dugogodišnji suradnik "On line knjižnice za računovođe " gdje je napisala mnogobrojne stručne računovodstvene članake   i odgovorila na ogroman broj pitanja klijenata. 

Raspored seminara

08:45 - 09:00 Prijam i registracija polaznika

09:00 - 11:00

  • analitičko kontrolni postupci u pripremi završnog računa

11:00 - 11:30 Pauza za kavu

11:30 - 13:00

  • popis - na što obratiti pažnju (provedba popisa, formiranje komisija, računovodstveni i porezni aspekt manjkova)
  • polazna veličina utvrđivanja porezne osnovice - računovodstvena dobit, kako ju optimalizirati uz primjenu računovodstvenih politika, računovodstvene politike i njihov utjecaj na računovodstveni i porezni rezultat (zalihe, rezerviranja, potraživanja od kupaca, ugovori o izgradnji, dugotrajna imovina i amortizacija…)
  • Zakon i Pravilnik o porezu na dobit i njihov utjecaj na poreznu osnovicu s osvrtom na izmjene i dopune Zakona o PD primjenjive za 2017. godinu
  • računovodstvo poreznih razlika uz primjenu MRS-a 12 - Porez na dobit te HSFI-a 14 - Vremenska razgraničenja

13:00 - 14:00 Pauza za ručak

14:00-16:00

  • latentni porezi - računovodstveni i porezni rezultat poslovanja, posebnosti određenih prihoda i rashoda i njihov utjecaj na uvećanje i umanjenje porezne osnovice poreza na dobit,
  • kako uskladiti evidencije poreza na dodanu vrijednost te ispravno sastaviti PDV za posljednje obračunsko razdoblje u godini
  • posebnosti oporezivanja PDV-om - na što obratiti pozornost
  • zaključak

Lokacija održavanja seminara:

Verlag Dashofer 
Draškovićeva ulica 49
10 000 Zagreb

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima