Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Sprječavanje pranja novca

Uvod

Obveznici primjene Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (NN br. 87/08. i 25/12) kao što su banke, štedne banke, kreditne unije, ovlašteni mjenjači, osiguravajuća društva, priređivači igara na sreću, brokeri, odvjetnici, javni bilježnici, porezni savjetnici i drugi, u obvezi su redovitoga stručnog osposobljavanja i izobrazbe djelatnika obveznika, te su obvezni osigurati redovite interne revizije u izvršavanju zadaća i obveza u skladu s ovim Zakonom i propisima donesenima na temelju ovoga Zakona. Zakon je vrlo kompleksan uzimajući u obzir i podzakonske propise te upute, preporuke i smjernice Ureda za sprječavanje pranja novca sve radi jedinstvene primjene odredbi Zakona i na temelju njega donesenih propisa. Izdana mišljenja, preporuke i smjernice od strane nadzornih tijela nisu formalno – pravno obvezujuća već služe obveznicima radi lakše i jedinstvene primjene Zakona. Preporuke i smjernice nemaju apsolutnu valjanost pa ih nadzorna tijela po potrebi mogu nadopunjavati u čemu također leži potreba kontinuirane edukacije obveznika.

Ciljna skupina


Računovođe, revizori, porezni savjetnici, odvjetnici, javni bilježnici, posrednici u prometu nekretninama, ovlašteni mjenjači, managment u trgovačkim društvima i dr.

DatumMjestoCijena  
13.12.2015Ispričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
1499 Kn + PDVIspričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
 

Predavač

Jakša Lucarić mag. iur.

Diplomirao 2003. godine na Pravnom Fakultetu u Zagrebu. Od 2003. godine radi u Odvjetničkom društvu Anić i partneri iz Zagreba te se od 2010. godine pa do danas nastavlja baviti odvjetništvom u svojem odvjetničkom uredu u Zagrebu. Tijekom odvjetničke prakse bavi se zastupanjem kako poslodavaca tako i radnika u okviru svih pravnih područja koja se

Raspored seminara

08:45-09:00

Prijem i registracija polaznika

09:00-11:00

  • Uvod – pojam i organizacija sprječavanja pranja novca (pojam pranja novca, faze, pravna regulacija, nadležnost, Ured za sprječavanje pranja novca)

11:00-11:30

Pauza za kavu

11:30-13:00

  • Obveznici primjene i njihove temeljne obveze u vezi sprječavanja pranja novca

13:00-14:00

Pauza za ručak

14:00-16:00
  • Prikaz obveza po vrstama obveznika (1. računovođe, revizori, 2. Odvjetnici i javni bilježnici, uz osvrt na obveze posrednika u prometu nekretninama), uz praktični primjer internih akata, s osvrtom na smjernice i listu indikatora, te primjer internih obrazaca kao dijela konkretne provedbe zakona.

Lokacija održavanja seminara:

Verlag Dashofer 
Draškovićeva ulica 49
10 000 Zagreb

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima