Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Zakon o mirovinskom osiguranju i propisi vezani uz ostvarivanje prava na i iz mirovinskog osiguranja

Uvod

Propisi koji su stupili na snagu tijekom 2015.  (izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju, Pravilnika o vođenju matične evidencije, Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja očevidnika zaposlenih osoba s invaliditetom, Pravilnika o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom,) uređuju postupke  poslodavaca i samozaposlenih osoba vezano uz podnošenje prijava za vođenje matične evidencije, a nepridržavanje navedenih propisa može imati i financijske posljedice.

Novosti koje nam donosi upravo ovaj seminar  su o Izmjenama zakona koje bi trebale biti donesene do kraja godine s očekivanim promjenama uvjeta za mirovinu i načina određivanja mirovine vezano za preporuke Europske komisije u vezi obeshrabrivanja prijevremenog umirovljenja i ubrzanja povećanja dobi za starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu. 

Isto će tako biti riječi o osiguranim osobama, načinu vođenja matične evidencije, postupcima kontrole podataka za ostvarivanje prava te obveze poslodavaca vezane uz prijave za vođenje matične evidencije HZMO te prava osiguranika.

Ciljna skupina

Seminar je namijenjen svima koji zapošljavaju radnike, naročito kadrovskoj službi obveznika uspostavljanja prijava te obračunu plaća.

DatumMjestoCijena  
13.7.2017Ispričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
1499 Kn + PDVIspričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
 

Predavač

dipl. oec. Vesna Dejanović

načelnik Odjela za poslove mirovinskog osiguranja u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1985. godine. Od 1986. godine zaposlena sam u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Područna služba u Zagrebu, a od 1999. u Središnjoj službi. Od početka zaposlenja u Hrvatskom zavodu za mirovinsko

dipl.oec. Lijljana Marušić

izvršni koordinator u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1977. godine. Od 1978. zaposlena sam u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Središnja služba. Tijekom radne karijere radila sam na poslovima projektiranja informacijskih sustava, ekonomskim analizama i projektima iz područja

Raspored seminara

08:45-09:00

Prijem i registracija polaznika

09:00-11:00

  • Uvjeti za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja generacijske solidarnosti
  • Određivanje i isplata mirovina
  • Postupak ostvarivanja prava iz obveznog mirovinskog osiguranja generacijske solidarnosti (I. stup) i obveznog mirovinskog osiguranja na temelju individualne kapitalizirane štednje (II. stup).
  • Utjecaj datuma ostvarivanja prava na visinu mirovine.
  • Novine u odnosu na prijašnji Zakon o mirovinskom osiguranju.

11:00-11:30

Pauza za kavu

11:30-13:00

  • Nastavak

13:00-14:00

Pauza za ručak

14:00-16:00
  • Očevidnik zaposlenih osoba s invaliditetom (propisi, način vođenja očevidnika, uvjeti i dokazi za upis u očevidnik, razmjena podataka)
  • Nastavak Očevidnika
  • Matična evidencija Zavoda
  • Kontrola podataka za ostvarivanje prava

Lokacija održavanja seminara:

Verlag Dashofer 
P. Šubića 42/1
10 000 Zagreb

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima