Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Novi Zakon o Održivom gospodarenju otpadom

Uvod

Izmjene Zakona o održivom gospodarenju otpadom su već duže vrijeme u pripremi. Početkom ove 2021. godine bila je na javnom savjetovanju zadnja verzija izmjena Zakona koja je trebala donijeti mnoge promjene. Obzirom na kompleksnost područja i sve dionike koje treba zadovoljiti za očekivati da je ipak neće svi biti zadovoljeni. Koje su to promjene i što one znače za pojedine dionike možete saznati na našem webinaru.

Donose se promjene u gospodarenju otpadom koje uključuju mjere zaštite okoliša i ljudskoga zdravlja sprečavanjem ili smanjenjem nastanka otpada, smanjenjem ukupnih učinaka uporabe sirovina i poboljšanjem učinkovitosti uporabe sirovina te povećanjem recikliranja i ponovnog korištenja reciklata.

U planu je i uvođenje zabrane stavljanja na tržište plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu i laganih plastičnih vrećica.

Ciljna skupina

Webinar je namijenjen svim proizvođačima, posjednicima otpada, povjerenicima otpada, odgovornim osobama za gospodarenje otpadom, ovlaštenim osobama za gospodarenje otpadom, povjerenicima ili odgovornim osobama za gospodarenje otpadom uprave te javnim poduzećima. 

DatumMjestoCijena  
24.11.2021ONLINE1199 Kn + PDVPrijavite se 

Predavač

Ksenija Papa dipl.ing.

Po struci diplomirani inženjer kemije, svoje 16-godišnje iskustvo je stekla radom u industriji na poslovima zaštite okoliša i sustavima upravljanja (ISO 9001; ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 50001) te radom kao lead auditor prema ISO 14001 za akreditiranu certifikacijsku kuću. Kroz svoj posao sudjelovala je u procesu donošenja propisa s područja

Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima