Verlag Dashöfer |  +385 1 4655 107

Radni odnosi - od zaposlenja do otkaza

Uvod

Predstavljamo Vam predavanje koje će objediniti tri vrlo važne teme iz područja radnog prava: ''Prestanak ugovora o radu'', ''Zakon o radu'' i ''Radni sporovi u praksi''. Svakodnevno se susrećete s pitanjem koji su načini prestanka ugovora o radu? Zanimaju Vas pojedinosti procedure otkaznih rokova te forme i načini dostave odluke o otkazu? Zanima Vas koliko su izmjene Zakona o radu utjecale na prava radnika i na prava onoga koji ih zapošljava? Fleksibilno radno vrijeme, zapošljavanje na neodređeno vrijeme, prekovremeni rad samo su neke od stavaka s kojima se svakodnevno susrećete, ali uvijek postoji onaj detalj i pitanje na kojem zapinjete? Napravite korak više i podignite ljestvicu znanja o radnim odnosima. Kroz praktične primjere i uz stručno vodstvo gospodina Darka Grafa, dipl. iur. saznajte sve  o postupcima zaštite prava radnika i drugih vrlo važnih tema iz područja radnog prava.

Ciljna skupina

Radionica je namijenjena radnicima, direktorima, članovima uprava društava, voditeljima odjela ili drugih organizacijskih jedinica poslodavaca koji se u svome svakodnevnom radu bave radnim pravom, odnosno na bilo koji način dolaze u doticaj s problematikom Zakona o radu, radnopravnim odnosima, radnim sporovima i sličnim pitanjima.

DatumMjestoCijena  
9.4.2024Ispričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
215 Kn + PDVIspričavamo se, ali nije moguće naručiti seminar u ovom terminu

Pošaljite upit za novi termin radionice
 

Predavač

Darko Graf, dipl. iur.

Nakon završenog pripravničkog staža u odvjetništvu, položenog pravosudnog ispita i upisa u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, osniva i započinje rad u vlastitom odvjetničkom društvu Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. sa sjedištem u Zagrebu, u kojem i trenutno radi kao odvjetnik. U odvjetništvu je neprekidno od 2003. godine, od kada se

Raspored seminara

Iz rasporeda izdvajamo: 

  • Što je novo u Zakonu o radu? (Općenito o radnim odnosima kroz primjere i sudsku praksu (godišnji odmor i kako utvrditi njegovo točno trajanje, mora li se u svakom slučaju iskoristiti do 30.6. iduće godine, naknada za neiskorištene dane godišnjeg odmora, kako se određuje  plaća radnika, odluke poslodavca koje mogu utjecati na visinu plaće, probni rad, ugovor o radu na određeno vrijeme...)
  • Otkazivanje ugovora o radu i s tim povezana pitanja kroz primjere i sudsku praksu (oblik i način dostave odluke o otkazu, odabir točne vrste otkaza, regulacija razloga za izvanredni otkaz kroz pravilnike o radu, računanje otkaznih rokova i zastoj u njihovom tijeku, otpremnina i njezino računanje...)
  • Drugi načini prestanka radnog odnosa i druga pitanja iz radnog prava kroz primjere i sudsku praksu (sporazum o prestanku ugovora o radu, stečaj i predstečaj te njihov utjecaj na radne odnose, nove osnove prestanka radnog odnosa uvedene novim Zakonom o radu, sudski raskid ugovora, ovrha radi vraćanja na rad, ovrhe na plaći radnika, utuživanje neisplaćenih plaća...)


Prijavite se. Pristup omogućen samo registriranim korisnicima.
Prijavite se.

Ostali seminari predavača:

Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima